Hopp til hovedinnholdet

Kan dette være en voldtekt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei I helgen var jeg på fest, hvor jeg hadde ganske høy promille. Så høy at jeg egentlig ikke husker særlig. Jeg ble med han jeg «driver» på med hjem. Han sier så vi skal ha hatt sex, men jeg husker ingenting av det. Han sier også det var jeg som var kåt og startet det hele, men som sagt husker ingenting. Kan dette bli sett på som voldtekt?

Besvart 04.04.2019 13:26
 

Svar
Hei Jente 17

Takk for din henvendelse.

Hva som regnes som voldtekt står i straffeloven § 291. Ifølge denne bestemmelsen regnes disse tre beskrivelsene som voldtekt:

a) skaffe seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd,

b) ha seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller

c) ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen, eller til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Det er generelt vanskelig å trekke opp klare grenser for hva som er en voldtekt i straffelovens forstand. Disse vurderingene blir det opp til politiet, og eventuelt retten, å ta dersom man anmelder forholdet.

Så i dette tilfellet syns vi det er litt vanskelig å vurdere om dette kan karakteriseres som et overgrep.

Vi syns imidlertid det kan være lurt av deg å snakke med en trygg, voksen person om denne hendelsen, slik at tanker rundt dette ikke opptar deg og blir vanskelig for deg. Fine voksne å snakke med, kan for eksempel være: foreldre, en lærer eller helsesøster ved skolen eller i kommunen din.

Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadresse:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadresse:www.incest80057000.no/.

Håper med dette at vi kunne være til hjelp, vi ønsker deg masse lykke til videre!

 

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit