Hopp til hovedinnholdet

Lagt ut bilder av meg uten å spørre om lov.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg klarer ikke roe meg med dette. Jeg hadde bursdag akkurat og kusina mi la ut bilder av meg på Facebook, men hun la ut masse bilder av meg som jeg ikke visste hun hadde. Hun har drevet å tatt bilder av meg mens jeg sover og sånt. Og det er veldig ubehagelig for meg. Vi er i samme vennegjeng og nå har bildene blitt spredd. Jeg gråter av det om kvelden og jeg synes det ikke er noe gøy! Hvis jeg sletter de fra tidslinjen får hun beskjed om det? Jeg tør ikke å slette de fordi jeg er redd at hun skal begynne å spør og mase om hvorfor. Jeg vil ikke at de bildene ligger offentlig og blir spredd! Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.04.2019 11:41:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan man legge ut bilder av andre som man selv har tatt?

Hvor går grensen for hvilke bilder man kan legge ut av andre? Er det nok at man har fotografert bildet selv? Her er noen gode råd.

 

Les mer
attach_file

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

 

Les mer
attach_file

- Legger ut bilder av andre uten lov

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

 

Les mer
account_circle