Hopp til hovedinnholdet

Lagt ut bilder av meg uten å spørre om lov.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg klarer ikke roe meg med dette. Jeg hadde bursdag akkurat og kusina mi la ut bilder av meg på Facebook, men hun la ut masse bilder av meg som jeg ikke visste hun hadde. Hun har drevet å tatt bilder av meg mens jeg sover og sånt. Og det er veldig ubehagelig for meg. Vi er i samme vennegjeng og nå har bildene blitt spredd. Jeg gråter av det om kvelden og jeg synes det ikke er noe gøy! Hvis jeg sletter de fra tidslinjen får hun beskjed om det? Jeg tør ikke å slette de fordi jeg er redd at hun skal begynne å spør og mase om hvorfor. Jeg vil ikke at de bildene ligger offentlig og blir spredd! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 10.04.2019 11:41
 

Svar
Hei

Det er ikke greit at det legges ut bilder av deg på nett, uten at du har gitt ditt samtykke.

Du er i din fulle rett til å be om at disse bildene fjernes med det samme. Du behøver ikke å forsvare hvorfor de skal fjernes, det er hun som skal forsvare hvorfor hun la de ut uten å spørre.

Bilder av deg er det du som bestemmer over, ikke hun.

Jeg syns hun oppfører seg frekt og respektløst.

Legger ved noen artikler du bør lese.

Heier på deg - lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit