Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at min nye kjæreste får vite at jeg har sendt nudes før

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vet ikke hvliken tema dette skal gå under men jeg lurte på noe , jeg gjore noe dumt , i fjord i september så var det en gutt som jeg likte litt og jeg var veldig usikker på meg selv osv men jeg trodde han likte meg osv men da spurte han om nudes og jeg var så dum og gjore det på snap (er usikker om han var tatt bilde er ikke sikker ) men er redd hvis han sier/viser det til kjærsten min som jeg fikk nå , hva skal jeg gjøre ? Ps Kjærsten min bryr seg ikke noe om fortiden til en person men synes det vansklig å fortelle han og de rund meg ,inkludert helsesøster

Besvart 28.04.2019 20:19
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er litt stressa! Det er ikke greit å presse noen til å sende nudes på denne måten, særlig ikke når man utnytter andres følelser eller selvtillit for å få dem til å sende nudes. 

Det som er fint er at kjæresten din har sagt at han ikke bryr seg om fortiden til en person. Samtidig som det er klart at dersom du går rundt å er redd for at bildet av deg dukker opp, så er det slitsom for deg.

Det du kan gjøre er å snakke med han du sendte bildet til, forklar at du er redd for at han fortsatt har bildet og at du ønsker at han skal slette det. Du kan informere han om at det å ha nakenbilde av deg, uten samtykke, er ulovlig og han kan straffes dersom du anmelder han. Og at siden du er under 18 år så regnes et nakenbilde av deg som bilder som sekulariserer barn, eller barneporno som noen kaller det. Dette er ulovlig å ha på mobilen.

Livet er sånn at av og til gjør vi ting vi kan angre på i etterkant, det er helt vanlig, alle gjør det. Dette gjelder nudes også, det kan være fort gjort å sende noen man egentlig ikke hadde tenkt dersom man har følelser eller er redd for at motparten skal miste interessen dersom men ikke sender bilder. Det er dårlig gjort å utnytte andre på denne måten. 

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å snakke med noen om dette, men du har jo ikke gjort noe feil her. Gjort er gjort og det er lov å angre. Men ikke skam deg for det som har skjedd, for dette er ikke din feil at du går rundt å lurer på om han viser bildet av deg til noen andre, for det er ikke lov i det hele tatt, og dessuten straffbart. 

Du kan fint snakke med helsesykepleier om dette, vedkommende har taushetsplikt, og kanskje blir det lettere å si det til kjæresten din også dersom du først har sagt det til noen. 

Tenk over om det å snakke med kjæresten din gjør det lettere for deg. Kanskje slipper du å gå rundt å være bekymret. Kanskje tar han dette mye bedre enn du frykter. Det er jo ikke din feil!

Håper dette løser seg for deg! Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit