Hopp til hovedinnholdet

En eldre gutt spør meg om nakenbilder

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei det er en gutt som er 2 år eldre in meg å vill ha naken bilder av meg å jeg vill ikke megn jeg liker han å så hva skal jeg jøre

Besvart 02.05.2019 21:28
 

Svar
Hei

Du trenger ikke sende nakenbilder til han!

Kun du bestemmer over din kropp også bilder av den. Noen eldre gutter prøver å lure yngre jenter til å sende nakenbilder, men det er ikke greit å late som man er interessert i noen for å få de til å sende. 

Dersom han virkelig er interessert i deg så må han respektere at du ikke vil og at du er mye yngre. Det er hans ansvar å ikke gå over DINE grenser.

Det er sånn at et nakenbilde av deg regnes som bilde som seksualiserer barn, siden du er under 18 år. Det er ulovlig og straffbart å ha, ta og dele.

Dermed er det ulovlig for gutten å ha et nakenbilde av deg, selv om det ikke er direkte ulovlig for deg å sende. Det er også ulovlig for han å presse deg på denne måten. 

Det er dårlig gjort å spille på følelser for å få noen til å sende også, skikkelig dårlig stil. 

Du kan si ifra tydelig at du ikke kommer til å sende noe til han. Dersom han sier at da vil han ikke snakke mer med deg, så vet du at han KUN var ute etter et bilde av deg, ikke ute etter å bli kjent med deg. 

Dersom han ikke gir seg så bør du si ifra til en voksen du stoler på. Gjerne foreldrene dine, læreren din eller helsesykepleier på din skole. 

Legger ved noen artikler som er nyttige for deg, les disse :)

Ikke send noe eller gjør noe du IKKE vil. Det er kun DU som bestemmer over DEG <3

Jeg heier på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit