Hopp til hovedinnholdet

En mann stirret på meg når jeg var på jobb og nå er jeg veldig redd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg var på jobb idag (4.05.19) så var det en mann som stirret på meg. Han var kanskje i 60 årene. Så kom han bort til meg å begynte å si til meg at jeg var deilig og sånne ting. Jeg synes det var ubehagelig å gikk derifra. Man nå er jeg redd æ tørr ikke å sove fordi jeg føler at han står utafor vinduet eller skal komme inn på rommet mitt å ta meg. Så jeg et veldig veldig redd å ligget nå å gråter. Klokken er 23:55.

Besvart 09.05.2019 22:34
 

Svar
Hei jente 13 år

Jeg skjønner veldig godt at du opplevde det som ubehagelig når en mann i 60 årene snakket til deg på denne måten på jobb. Det er en helt uakseptabel oppførsel av en voksen mann. 

Om dette eller lignende skulle skje igjen en annen gang, er det viktig at du sier i fra til en voksen slik at de kan hjelpe deg å håndtere situasjonen og snakke til vedkommende.

Jeg tenker også at du må fortelle foreldene dine hva som har skjedd. Da kan de kan hjelpe deg om du er redd for å sove. Jeg tror ikke at denne mannen vil oppsøke hjemmet ditt. Du kan sove trygt på rommet ditt og det er det viktig at du sier til deg selv. 

Du hadde ingen konkrete spørsmål, men jeg håper svaret mitt likevel var til hjelp for deg. 

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit