Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke sosiale medier

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg hater sosiale medier. Jeg hater det fordi nesten alle på jorda er distrahert av det. Hver gang jeg går ut så ser jeg folk gå med telefonen sin på sosiale medier å det plager meg sann. Selv når jeg kommer på skolen er det bare stillhet fordi de sitter på telefonen sin. Noen ganger når jeg prøver å snakke til noen så svarer de ikke fordi de er får distrahert av telefonen sin. Jeg føler at jeg er ikke noe bedre selv fordi jeg sitter på telefonen min å skriver dette nå. Jeg spiller også mye. Dagene som jeg ikke er så mye foran en skjerm føler jeg at jeg får mer ut av. Jeg kunne noen ganger ønske at jeg vokste opp i en tid uten Internett.

Besvart 05.05.2019 21:17
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er slitsomt å oppleve at de fleste er så opphengt i mobilene sine og sosiale medier. En god ting er jo om man klarer å gå frem som et godt eksempel og å for eksempel ikke bruke mobilen sin når man er med venner. Eller å legge den vekk om noen snakker til deg. Det går jo også an å si ifra at man syntes det er slitsomt at noen sitter på mobilen hele tiden om de gjør det når du er sammen med de. Kanskje kan du foreslå at dere alle legger vekk mobilene når du er sammen med venner for eksempel. 

Dersom du plages av eget bruk av sosiale medier også så er det jo fint å prøve å finne på ting som er mer sosialt. For eksempel å bruke mer tid på idrett om du driver med det. Eller å se en god film, uten å ha mobilen i nærheten. Det kan også være en fin idé invitere venner med ut for å dra på café eller å gjøre andre sosiale ting hvor mobilen kanskje ikke er i fokus. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit