Hopp til hovedinnholdet

Fjerne Instagram profilbilde fra nettet

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har instagram og har en profilbilde på det. Denne profilbilden finnes på nettet dersom jeg søker opp navnet mitt. Det finnes to steder. På den gamle brukernavnet mitt som jeg hadde på Instagram og den nye brukernavnet. Profilbilden ble borte på begge steder men kom tilbake senere. Derfor trykket jeg på de tre prikkene etter hverandre på bildet og trykka deretter på send tilbakemelding. Det var da bildene var borte får lite stund men kom tilbake senere. Så jeg lurer på hvordan kan jeg fjerne insta profilbilden min fra nettet?? Mvh en bekymret jente

Besvart 13.05.2019 13:43
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

I veldig stor grad er det ikke mulig å fjerne/skjule/hindre at profilbildet på Instagram og lignende tjenester havner andre steder på nettet.

Profilbildet er en av de få tingene som det ikke finnes noen innstillinger for å ikke vise. Det er synlig, offentlig og tilgjengelig uansett om du setter kontoen din til privat eller ikke.

Det er mulig at søkemotorer som Google lar være å lagre profilsiden din (og profilbildet ditt) dersom du setter kontoen til privat. Men det finnes like vell en rekke andre sider (pictaram, pictame osv.) som søker gjennom Instagram sine systemer og stjeler offentlig tilgjengelig innhold for å publisere det på deres egne sider.

Blant annet er brukernavn, profilbilde og profilbeskrivelse/BIO offentlig tilgjengelig uansett hvilke innstillinger du har på kontoen din.

Det kan hjelpe å slette profilbildet fra Instagram for å få det fjernet fra de fleste steder på nettet. Men de sidene som eventuelt har lagret en kopi av bildet (ikke bare lenket til) og ikke oppdaterer informasjonen vil fremdeles ha bildet selv om det slettes fra Instagram.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit