Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble slått da jeg var liten, bør jeg fortelle noen om det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mamma slo meg gjentatte ganger en gang når jeg var liten og jeg vet ikke om jeg burde si det til noen. Det skjedde jo bare en gang. Nå det siste året har jeg slitt veldig med alvorlig depresjon og angst. Jeg har egentlig fortalt mye til psykolog på BUP og sosionom på skolen, men ikke om dette. Jeg ble blant annet mobba på barneskolen og har fått ekstremt dårlig selvbilde av det. Jeg kutter meg og ønsker å dø. Har prøvd å tatt livet mitt 3 ganger. Det er bare det at jeg vet at mamma ikke er et dårlig menneske, men jeg syns det var en ubehagelig opplevelse og jeg har aldri snakka med noen om det før. Ikke engang mamma. Jeg var rundt 5 år tror jeg. Burde jeg egentlig si det til noen eller det ikke så farlig så lenge det ikke har skjedd flere ganger.

Besvart 08.06.2019 18:46
 

Svar
Hei

Selvom du ble slått bare en gang da du var liten, så husker både kroppen og følelsene dine at det skjedde. Kanskje er du egentlig redd for at det kan skje en gang til? Det er viktig at du snakker med psykologen og sosionomen om det, for da kan de bli enda bedre kjent med deg. Kanskje kan dere sammen da finne mer ut om hvordan du kan få hjelp til å få det bedre.

Er det sånn at du er redd for hva noen vil gjøre med mamma om du forteller det? Du skriver at mamma ikke er et dårlig menneske. Kanskje du føler deg som en tyster om du sier noe? Eller kanskje er du redd for at mamma ikke husker at det skjedde? Uansett må du si i fra. Du har rett til å få et bedre selvbilde og slutte å skade deg selv. Da må hjelperne dine få vite hva som plager deg.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit