Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg finne nye venner

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skriver her i gjen jeg føler meg utestengt, vi leker nødt eller sannhet, og noen ganger Fossefall og alle vil kaste meg, og ingen velger meg som best eller noe, jeg føler meg utenfor hele tiden og vet ikke hvorfor jeg vil legge meg ned og død akkurat nå, BURDET jeg finne nye venner? Jeg trives jo med dem men ingen bryr seg om meg og alt sånt hva skal jeg gjøre.?!??!?!?!??!??

Besvart 07.06.2019 00:32
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg forstår at det er vanskelig med vennene dine og at du lurer på om du skal skaffe nye, mens du er glad i de du har nå. Det er også slik at alle kan føle seg utenfor i blant, selv om andre ville tenkt at de er inkludert i vennegjengen. Vi kan ingen være best i alt.

Hva som gjelder i ditt tilfelle er vanskelig å si. Når det gjelder hva du burde gjøre så har jeg, fra min side, følgende forslag til deg; som du kanskje kan tenke over, og se hva som passer best mulig:

1) Snakk med dem igjen. Fortell hvordan du har det, gjerne si det du skrev her til oss. Fortell at du opplever at de har en ustabil oppførsel i vennskapet og at det er vanskelig å forholde seg til. Uttrykk at du gjerne ønsker at dere skal ha det bedre sammen, og fokuser på det positive.


2) Vis og fortell at du gjerne vil være en venn, men under de rette omstendighetene. Gjerne si at du ønsker at man kan behandle hverandre med omsorg, kjærlighet og respekt.

3) Snakk med en voksen om hvordan du har det, eller en annen venn, kanskje de har noen råd. Helsestasjon for ungdom, helsesykepleier på skolen eller en lærer kan også være behjelpelige.

4) Hvis de ikke forbedrer seg, så tror jeg det er bedre å bruke tiden på andre venner. Dette kan du også si hvis du ønsker det, eller når du selv syns det er vanskelig med å takle en eventuell overgang, kan du tenke med deg selv: Takk for alle gode stunder vi har hatt sammen, og takk for vår tid. Jeg velger nå å la det gå, og gi plass til nye vennskap og nye minner.

Det høres ut som at du har gjort mye allerede, så jeg syns du skal være stolt av deg selv, som både sender inn spørsmål her til oss.

Når det gjelder ensomhet så har vi også en del artikler som kan hjelpe deg angående dette, les disse de ligger under!

Ønsker deg lykke til :)Vennlig hilsen rådgiver innen adferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit