Hopp til hovedinnholdet

Plakater mot mobbing og rektor svar, det er normalt med selvmordstanker .

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 10. Klasse og er straks ferdig på ungdomskolen. Hele ungdomskolen har jeg følt meg alene, og har klagd til ungdomskolen for at de lar ''klikkene'' være der.. Imorgen skal vi på tur til Oslo, men siden jeg pleier å bli 5. Hjulet i gruppa vil jeg ikke dra.. Dette hjelper ikke skolen meg med, noe dem burde. Rektor på skolen tror det hjelper bare å henge opp noen plakater for å stoppe mobbing.. Noen i klassen har også hatt selvmordstanker og pratet med rektor om det.. Da svarte han at selvmordstanker var helt normalt i denne alderen. Jeg mener dette er alt for dårlig jobb av rektor, og lærere på min skole... Hva mener du/dere?

Besvart 11.06.2019 11:21
 

Svar
Hei

Det er leit at du opplever deg som 5 hjul når dere har vært sammen i 3 år på ungdomsskolen. 

Svare for sent for klasseturen ,men håper dagen ble bra uansett hvor du valgte å være. 

Jeg har for lite informasjon om rektor og skolen til å utale meg om det psykososiale arbeidet på skolen din. 

Helsesykepleier på skolen hjelper ofte til med skolemiljø. Du kan snakke med henne om hva du tenker. Da har hun mulighet til å komme med forslag  slik at det kan bli bedre for senere elever. 

Jeg ønsker deg lykke til videre med skolegangen din. 

Jeg har lagt med noen artikler se om de er nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit