Hopp til hovedinnholdet

Bilde av meg lagt ut på discord og en bruker mitt fulle navn, hva gjør jeg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei nylig fant jeg ut at noen av de jeg trodde var mine venner og klasse kamerater posta et bilde av meg til en discord gruppe de hadde lagd. det er en gruppe med 20 personer utenom meg. tideligere var jeg ikke med i gruppen og da sa de at det var bare de to i den gruppen. men når jeg kom inn på gruppen var det mange flere og bildet er fortsat der. i tilleg har en av dem byttet navnet sitt på discord til mitt fulle navn er dette lovlig og hva skall jeg gjøre med det????

Besvart 11.06.2019 13:51
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Når det kommer til bildedeling av andre er man nødt til å få tillatelse av den eller de som er hovedmotiv før man kan dele bildet, i tillegg til at den/de som er avbildet kan trekke tilbake samtykke når som helst. Dette betyr at siden du ikke ønsker bildet delt på denne kanalen kan du kreve at det slettes.

Når det kommer til navnebruken er den litt vanskeligere å definere. Her anbefaler jeg at du snakker med vedkommende og ber personen endre navnet, og begrunner hvorfor, for eksempel at du synes det er rart at han bruker det.

Det kan også være en tanke å spørre noen du stoler på, for eksempel lærere, helsesøster, venner eller andre, om hjelp til å snakke med de som bruker navnet og har delt bildet, da autoritetspersoner eller bare at man er flere med samme krav kan gjøre denne prosessen enklere for deg.

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit