Hopp til hovedinnholdet

Kan familien min kreve at jeg skal klippe meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har moren min, faren min og storesøstera mi noen som helst rett til å kreve at jeg skal klippe og ``ordne``på håret mitt? Er det ikke kun jeg som skal ha retten til å bestemme over min egen kropp?. Jeg er en innadvendt person som de har problemer å akseptere og de ønsker at jeg skal være en sosial, kul, populær, sterk og en utadvendt person. Det er derfor de ser på håret mitt med en bestemt frisyre som løsning på problemet. Hvorfor må de være sånne? Det er helt forferdelig, grusomt, uforståelig, utholdelig at jeg har en sånn familie som driver med dette. Jeg ser ingen grunn til å leve hvis jeg ikke kan få være i fred. De har ikke sånne problemer, men det er folk som vi kjenner som har kommentert til meg med det sosiale. Jeg vet ikke i det hele tatt hva jeg skal gjøre. Jeg har snakket med dem flere ganger men det ender opp med at jeg blir med på det. De kommer med sånt som at hvis du ikke gjør sånt så er du ikke glad i oss. De kommer til å bruke dette mot meg resten av livet mitt.

SVAR

Besvart 16.06.2019 11:53:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Zelda om identitet

Er du også usikker på hva en transperson er, eller har du andre spørsmål om kjønn og identitet? Sjekk emnene "Identitet" og "Homofil" her på ung.no.

 

Les mer
account_circle