Hopp til hovedinnholdet

Video jeg lastet opp er delt videre, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For noen måneder siden filmet jeg en video av meg selv danse kleint og la det ut på min privatbruker på Instagram. Senere fikk jeg vite at en gutt fra klassen fant videoen min og sendte det videre til kompisene sine. Jeg har prøvd å få han til å slette det, men han nekter og bare fortsetter å videresende. Det er ikke nudes, men det er fortsatt veldig ubehagelig fordi han og kompisene viser det til alle inkludert meg. Dette synes jeg ikke noe om og har vurdert å si ifra til skolen. Men kan jeg egentlig det siden det var jeg som la ut videoen i første omgang? Og hvordan kan jeg få dem til å slette den? (Vil ikke anmelde)

Besvart 11.06.2019 15:05
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Siden dette er på din private bruker på instagram skal ikke videoen kunne ses av andre enn de som følger kontoen. Med andre ord vil de ikke ha tillatelse til å dele videoen ved å for eksempel laste den ned og laste den opp igjen et annet sted. Dersom de derimot deler videoen gjennom instagram på "vanlige" måter er det altså din egen video som du har ansvar for. Dersom videoen har blitt lastet ned og delt videre anbefaler jeg at du gjør som du sa og får hjelp av skolen til å løse dette. Dersom videoen kun er delt på "vanlig" måte fra din egen konto kan du løse dette ved å for eksempel fjerne de du ikke vil at skal se videoen fra din følger-liste på instagram.

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit