Hopp til hovedinnholdet

Truet med å få nakenbilde spredd hvis ikke jeg betaler.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, er så seksuell frustrert om tiden så gjorde noe veldig dumt, jeg melte meg inn på c date sextreffside, begynte og snakke med ei jente der, la ho til på skype og sendte runkevideo til ho der og nå skal ho ha 6000 kr fra meg så ho ikke publiserer den, velger og ikke sende de 6000 kr for tror ho vil kreve mer da, men jeg lurer på hvor stor sannsynlighet er det for at ho får publisert bidoen ogsånn på facebook som ho sier? Havner på en poroside så fair enough ingen som kommer til og se den, men sender ho den på facebook til venner og kjente så er selvmord et meget aktuelt srternativ plz svar fort

Besvart 12.06.2019 11:54
 

Svar
Hei

Dessverre finnes det ingen enkle løsninger på slike problemer, men her er rådene vi pleier å gi til folk i lignende situasjoner:

- Ikke betal, uansett hva personen truer med å gjøre. Hvis du betaler viser du at du har penger og at du er villig til å betale. Trolig kommer personen til å be om enda mer penger, og du havner i en ond sirkel som aldri tar slutt.
- Anmeld saken til politiet. Selv om anmeldelsen muligens blir henlagt er det viktig at statistikken viser at dette er et økende problem. Du er langt ifra den eneste som har kontaktet oss om dette!

De som står bak gjør dette for å tjene penger, det er ikke personlig. Hvis du ignorerer de fullstendig vil de mest sannsynlig innse at de kaster bort tiden, og finne seg et annet offer. Det skal sies at det ikke alltid er slik, men vi har fått flere tilbakemeldinger på at dette virker.

Det er dessverre ingen måte å garantere for at videoen ikke blir spredd, men du kan gjøre et par ting som kan hjelpe deg:

1. Skjul vennelisten din. Gå inn på vennelisten din og trykk på "Rediger" øverst til høyre over listen. Der skal du kunne begrense innsyn til bare venner, eventuelt venners venner.

2. Skjul profilen fra søkemotorer: www.facebook.com/help/124518907626945

3. Sørg for at Tidslinjen din bare er tilgjengelig for venner: www.facebook.com/help/167941163265974

4. Rapporter utpressing, intime bilder eller trusler om å dele intime bilder: www.facebook.com/help/contact/567360146613371

Håper dette hjelper!

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit