Hopp til hovedinnholdet

Ei venninne spøker stadig angående vekta mi. Er det greit?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei 13 år gammel jente som lurer på noe. Er det greit/ har venner lov til å spøke og tulle med hvordan en person ser ut? Jeg er fullt klar over at jeg ikke er den tynneste her på jord, og derfor er det ei venninne av meg som nesten daglig kommer med kommentarer om hvordan jeg ser ut. Hun gjør det om til en "spøk" eller "vits" som jeg prøver å le av, men det sårer meg skikkelig hver gang. Hun har også kommentert på andre ting enn vekta mi, men Det gjør hun mer sjeldent. Bare sånn til info så har jeg ALDRI tullet med NOE som angår hvordan hun ser ut. Jeg tror jeg heller ikke har sagt noe stygt om henne før. Er det noe jeg kan gjøre for å få henne til å slutte? :( Hilsen ~ Jente 13 :)

SVAR

Besvart 23.06.2019 16:57:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Slik kan du avsløre en falsk venn

Har du opplevd å bli sviktet? Eller har noen plutselig ditcha deg? Les videre for flere kjennetegn på en falsk venn.

av Skage, ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
account_circle