Hopp til hovedinnholdet

trakkasering

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ble trakassert når jeg var mindre, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil ikke at han skal få problemer heller. Kan dere hjelpe meg?

Besvart 25.06.2019 21:12
 

Svar
Hei jente 14 år.


Takk for din henvendelse til oss.
Det var trist å lese at du har blitt trakassert. Du skriver at det skjedde når du var mindre, så håper det betyr at det har stoppet nå.
Det kommer ikke så godt frem i mailen din helt hva som har skjedd, men det er ikke uvanlig å sitte med masse ulike følelser etter dette som kan være vanskelig å forstå på egen hånd.
Du må tenke på hva som er det beste for deg, for at du skal ha det bra og føle deg trygg! Det kan være godt for deg å prate med en du stoler på om det som skjedde. Det kan være f.eks en forelder, helsesøster, eller legen din. Det kan også være fint å få ting ut av hodet og ned på papiret, hvis du ikke helt vet hvor du skal begynne når du er klar for å prate med noen om det. 

Hvis du ønsker å snakke på telefonen med noen som ikke kjenner deg, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 80057000, nettside www.incest80057000.no . På disse telefonene kan du også være anonym om du ønsker det.

Ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit