Hopp til hovedinnholdet

Han sier jeg har sendt nakenbilder til han, men det er ikke sant

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg snakket med en fyr på snap sommeren 2018, det gjorde også min venninne. Til meg sa han at han var 97, til henne at han var 00. Plutselig sier han til begge at han er 98. Da jeg tar han i å lyve og blir irritert starter han å si til min venninne at jeg sende nakenbilder til han, noe jeh aldri gjorde. Hva skal jeg gjøre med det? Han sendte meg flere nakenbilder uten min tillatelse. Kan jeg anmelde han for falsk ryktespredning?

Besvart 26.06.2019 12:58
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at han lyver om deg på denne måten. Det er ikke greit!

Jeg er usikker på hvor mye som skal til før man kan anmelde på grunnlag av ryktespredning, men det vet politiet. Du kan kontakte ditt lokale politikontor på 02800 eller snakke med dem på chat på Kripos - nettpatrulje på Facebook.

Dersom du har mottatt uønskede nakenbilder fra han, så er det sånn at det ikke er lov ti å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det. Da det kan oppleves som en form for digital blotting. Dette har du mulighet til å anmelde han for. 

Ofte er det lurt å snakke sammen, så det kan være en ide å høre med han først om hva som har skjedd og hvorfor han sier sånne ting om deg. Du kan fortelle han at det verken er love eller er greit å spre usannheter om andre og at du ikke ønsket nakenbildene han sendte til deg. Det er lurt å ta screenshot av dialogen slik at du har dokumentert hva som har blitt sagt, dersom du kontakter politiet. 

Snakke også med venninna di. Venner er viktigere enn en fyr som lyver og sender nudes. Kanskje hun også kan fortelle han fyren at det han driver med ikke er greit. 

Jeg håper dette løser seg for deg på best mulig måte!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit