Hopp til hovedinnholdet

Gutten jeg liker truer med å ta livet sitt, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk kontakt med en gutt som jeg begynte å like, men så brått begynte han å snakke om at han skulle ta livet sitt og masse sånn. Etter det så føler jeg at jeg ikke vil mer. Vet ikke hvorfor. Men han sier at det bare var pga meg at han ikke tok livet sitt. Jeg orker ikke mer. Hva bør jeg gjøre nå? Hjelp!! Hilsen en redd og forvirret jente

Besvart 27.06.2019 09:30
 

Svar
Hei jente 17 år.

Det var leit å høre at gutten du liker er så lei seg at han har tanker om å ta livet sitt.

Noen kan ha det veldig vondt og ha tanker om at livet ikke er verdt å leve. Når du nå har fått vite at han har slike tanker, håper jeg du kan forsøke å dele dette med en voksen. Det er viktig å snakke med andre om det når man får vite noe slikt, som for eksempel at noen man kjenner har selvmordstanker. Mange synes det kan være vanskelig å beskrive for andre, men vi vet også at det kan være til hjelp. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123.

Jeg tenker at det er kjempeviktig at du vet at dette ikke er din skyld. Det er heller ikke ditt ansvar. Men du må ikke sitte med dette alene, da ville du klandret deg selv hvis han tok livet sitt og du ikke hadde sagt det til noen.

Det er ikke så lett å vite hva man skal gjøre når noen man er glad i har det vondt. Det viktigste du kan gjøre er å oppmuntre vennen din til å snakke med noen som kan hjelpe han. Det kan være foreldrene hans, fastlege, helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier.

Helsesykepleier har mye erfaring med å snakke med ungdom som strever med ulike ting. Kanskje du kan være med han til helsesykepleier? 

Ta vare på deg selv også i denne situasjonen! 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 
Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit