Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde en gutt med melding til politiet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! En gutt på skolen min har i lang tid spurt (mast) om nudes, og jeg har sendt han noen bilder av meg selv i undertøy. Nå litt senere får jeg vite at han har sendt et av bildene videre til to andre gutter på skolen! Jeg er kjemperedd for at de skal sende de videre, og truet derfor med å anmelde gutten som sendte bildet! Jeg tør ikke å si det til foreldrene mine, og klarer ikke å slutte å tenke på det. Hvis jeg bestemmer meg for å anmelde han, må jeg ringe politiet, eller kan jeg sende melding (er ikke så glad i å ringe). Hilser livredd jente på 15 år!

Besvart 04.07.2019 23:18
 

Svar
Hei

Jeg skjønner du har vanskelig for å skulle anmelde dette fordi du må møte opp hos politiet. Men samtidig er det slik at politiet vil hjelpe deg, du trenger ikke stå på gangen for å forklare deg, for eksempel. Du vil bli tatt godt hånd om av politiet, og politiet vil la deg få snakke med noen som jobber med slike saker. 

Jeg skjønner også det kan være vanskelig å snakke med foreldrene dine, men likevel bør du nok det. Du er veldig ung, og foreldrene dine bør vite om og være med deg som støttepersoner. Du kan også snakke med helsesykepleier om dette som har skjedd. Det er viktig at du ikke går alene og strever med dette, men at du får hjelp fra voksne. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit