Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg bli hvis jeg tar idrettsfag på VGS?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg lurte på hva man kan bli vis man tar idrettsfag på VGS?

Besvart 13.08.2019 12:30
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Du får generell studiekompetanse på idrettsfag, som i hovedsak betyr at du er kvalifisert til å søke på de fleste høyere utdanninger på høgskole eller universitet. Med andre ord kan du bli veldig mye forskjellig, men må studere videre først! 

Idrettsfag i seg selv åpner ikke opp for så veldig mange jobber, men kanskje med unntak av å kunne bli f.eks trener i barneidrett. Men det gir deg generell studiekompetanse, akkurat som f.eks studiespesialisering gjør, og det er en måte å kunne kombinere idretten sin med å få studiekompetanse. 

Du har som sagt alle muligheter åpne etter å ha tatt idrettsfag, og kan søke på de aller fleste studier på høgskole og universitet. 

Noen spesielle utdanninger krever at du har tatt spesielle realfag på videregående, og disse er det vanskeligere å få tatt på idrettsfag. Hvis du går studiespesialisering med realfag, er du sikret å få tatt disse fagene. Dersom du velger idrettsfag, kan det fortsatt være mulig å ta dem, men du må snakke med skolen i forkant og høre om mulighetene, og i verste fall ta fagene selv, som privatist. 

Ellers har du alle muligheter åpne! 

Lykke til, spør oss gjerne igjen. 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit