Hopp til hovedinnholdet

Jeg har bevis på en gutt har nudes av meg og av andre, kan jeg anmelde?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg e ei jente på 15 år. Eg gjorde noko domt ein dag og sendte nudes. Guten screena. Eg snakka meir og meir med guten. Til slutt fekk eg logge inn på snappen hannas en gang. Eg fekk meg inn på my eyes onlyen og la først merke til mitt bilde som han hadde lagra innpå. MEN DER VAR KANSKJE 30 ANDRE BILDE AV ANDRE JENTE. Seinare fekk eg vite av en venn av han at han hadde gjort det mot mange jente. Og at de e veldi mange som blir såra. Og han sprer bildene, han vise dei til andre folk. Eg bestemte meg for og slette bildene . Ikke bare mitt, men alle dei andre stakar jentene sine. Men de hjalp ikke så masse.. han hadde dei inne på ipaden sin og. Og no har de gått en stund og de er enda meir sanne bilde inne på der. Eg har bevis. Eg screenrecorda de. Eg ville annmelde han. De e sikkeli fælt de han gjer. Og eg veit jo de e vi som tar valget og sende nudsa. Men vist man kjenne den guten, så e han spesiell. Han pleie å seie: SEND NUDES ELLER SÅ SNAKKAKJE EJ ME DEJ LENGER. Kan eg annmelde?

Besvart 14.08.2019 21:47
 

Svar
Hei

JA! Du kan absolutt anmelde. 

Så utrolig fint at du slettet de bildene som lå der, og du var veldig smart som tok screenshotta, da har du bevis.

Du er modig og en skikkelig bra person som vil gjøre noe med dette<3 

Det som er lurt å gjøre nå er å ta kontakt med politiet der du bor. Du kan ringe 02800, da kommer du til ditt politidistrikt. Du kan også kontakte Politiets nettpatrulje  på Facebook og chatte med dem der (Det finnes ulike sider for nettpatruljene ut fra hvor du bor i landet).

DU kan også snakke med helsesykepleier på din skole, dersom du ønsker en støtteperson <3

Jeg heier så utrolig mye på deg! Du er gull!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit