Hopp til hovedinnholdet

Livet suger

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel jente og synes at noe virkelig ikke er greit! i februar brant huset mitt og vi hadde forsikring og alt! vi bodde i nord-norge og flyttet til sør-øst vi har enda ikke fått forsikringen og nav hjelper oss så vidt! vi har nesten ikke noe klær og har så vidt råd til og kjøpe noe! og forsikringen har ikke gitt oss noe enda! det er snart skolestart og jeg har nesten ingenting og ha på meg! og pappa er skikkelig streng! når jeg spør om og gå ut med venner så sier han alltid nei! og om jeg for låvt så for jeg ikke låvt mere enn 2 timer eller mindre! jeg synes livet mitt suger skikkelig! og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre..

Besvart 13.08.2019 15:45
 

Svar
Hei jente 13 år

Du og din familie har sannelig vært gjennom mye vanskelig. Kan hende din far er ekstra streng fordi dere har flytta langt unna det som dere kjente. Han vil kanskje endre seg litt når du har fått venner og din far har blitt kjent med dem. Det kan være lurt å invitere vennene dine med hjem sånn at din far fortere blir kjent med dem. Det høres veldig trist ut at dere ikke har fått forsikringspengene etter brannen. Jeg er sikker på at din far gjør alt han kan for å få dem så fort han kan, og at han gjør alt for at du skal være fint kledd til skolen begynner. Hvis du ønsker å snakke mer om dette kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit