Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir truet av eksen min, og mister mange venner. Trenger å snakke !

Jente 15 år
 

Spørsmål

Den 24.juni.2019 slo exen min opp med meg. Han slo opp for forholdet vår ble feil og han gjorde det får helsen vår. Jeg ble kjempe trist og klarte ikke å spise i 4 dager. Men etter hvert tenkte eg mer positivt og hengte mer med venner. Men plutseligt begynte exen min å sende melding til meg og sa sånt hvordan han har det osv. Exen min kommenterte i det nye innlegget mitt av meg og bestekompisen min. Jeg skrev mye sånt grunner til hvorfor guttebestevenner e best. Exen min skrev «told ya». Så ble de to vennene mine sur for at lar meg ikke i fred. De skrev til han f.eks «kan du vise henne mer respekt? Hun prøve å gå videre, så la henne ifred» men han ble veldig sur og meinte at jeg sendte folk etter han når jeg gjorde ingenting. Han har truet meg noe sjukt nå og jeg har mistet mange venner. Og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Er det noen jeg kan snakke med om dette? Trenger noen å snakke med

Besvart 17.08.2019 09:14
 

Svar
Hei

Du er i en situasjon som ikke er bra. Det forstår jeg godt. Jeg synes det var veldig godt gjort, at du klarte å tenke mer positivt og være mer sammen med venner etter at han slo opp.

Jeg oppfatter her at vennene dine har hjulpet deg, og stilt opp for deg ved å si ifra til han om la deg være i fred. Men så sier du også at du har mistet mange venner. Venner skal stille opp for hverandre og være lojale. Dersom du har venner du ikke kan stole på, er det viktig å si ifra.

Når man blir truet er det ulike former for trusler. Jeg vet ikke hva truslene inneholder, men dersom du føler deg utrygg eller redd i hverdagen må du ta kontakt med voksne som kan hjelpe. Det er først og fremst viktig å si i fra til foreldrene dine. De kan hjelpe deg å vurdere om dere skal ringe politiet.

- Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen til uka. Dersom hun ikke har tid, kan du oppsøke Helsestasjon for ungdom. Der kan du få noen å snakke med i ditt nærmiljø, som kan gi deg råd i forhold til dette.

Hvis du trenger noen å snakke med eller chatte med i dag, så kan du lese her.

 

Har du mistanke om at noen du kjenner er utsatt for vold og trusler?
Her finner du en oversikt over hjelpetjenestene.

Har du mistanke om at noen du kjenner utøver vold og trusler?
Her finner du en oversikt over hjelpetjenestene.

Les mer i artiklene under og på hvorlite.no (KRIPOS)

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Har du opplevd trusler, hets eller hat på grunn av den du er?

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles ofte opp av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Har du eller noen du kjenner opplevd det?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit