Hopp til hovedinnholdet

Mamma er kjempeskummel. Jeg har lyst til å bryte kontakten med henne.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg trenger hjelp raskt. Mamma er kjempeskummel, hun er kjempesur hele tiden og sitter for det meste på sofaen. I løpet av to år har hun hatt sammenbrudd en gang i året, hvor hun har revet ned alle bøkene og cder i bokhyllen min og plakater og bedt meg om å plukke det opp. Det tok ganske lang tid og året etterpå var det samme prosedyre. Hun kaller meg for en egoistisk drittunge og en gang skjelte hun meg ut foran kjæresten og kom inn og fortalte hvor dramatisk jeg er, bare fordi hun trodde at jeg var sur. Hun reagerer ganske uproposjonalt og er skummel. Når hun vil ha fred fra meg, sender hun meg til pappa. Hun har aldri tid til meg, jeg gleder meg til å flytte. Hva skal jeg gjøre? Jeg har lyst til å bryte kontakten med henne når jeg flytter, for hun har ødelagt livet og selvtilliten min. Noen ganger er hun glad og smiler, men hun skal alltid få folk til å tro at hun er perfekt og smiler og er grei hele tiden. Hvordan bryter man kontakten? Jeg er så redd og sint og lei.

SVAR

Besvart 30.08.2019 10:03:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle