Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg velge studiespesialisering eller påbygg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg har nettop startet på VGs. Og jeg er usikker på om jeg har valgt riktig linje, jeg har helse og oppvekst men jeg vet ikke om det er min greie. Jeg har tenkt å kanskje bli politi men er ikke sikker. Men er påpygg vanskelig hvor mange år tar det? Jeg er på venteliste på studiespesialisering men jeg vet ikke om jeg kommer inn, og jeg har hørt at studiespesialisering er akkurat som ungdomsskolen på nytt. Og det orker jeg ikke med mange fag. Jeg sleit på ungdomsskolen og vet ikke om jeg klarer det på VGs, jeg trenger tips til hva jeg kan gjøre. Skal jeg ta helse eller studiespesialisering? Jeg er veldig forvirret

SVAR

Besvart 28.08.2019 13:06:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle