Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta b12 sprøyte?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veganer og tar da selvfølgelig B12-tabletter. Problemet er at jeg glemmer veldig ofte å ta dem. Lurte på om jeg kan ta b12-sprøyte i stedet? Og hva koster det. Og gir de det til veganere eller bare de som er syke? Jeg tar ingen andre kosttilskudd for jeg spiser veldig variert og mye grønnsaker og proteinkilder. Tar blodprøver ca hver 6 mnd, de er alltid perfekte. Hilsen jente 17 år

Besvart 07.10.2019 16:02
 

Svar
Hei! 


Dette er noe som du må diskutere med fastlegen din. Sammen kan dere komme fram til hva som er best for deg i din situasjon. I visse tilfeller gir man også dette til veganere, så man behøver ikke å være syk for å få det. 

Her kan du også spørre hva sprøyten koster, og hvis du ser at det er stor prisforskjell så kan det jo hende at du bestemmer deg for å ta b12 i tablettform istedet. 

Ellers er det helt supert at du spiser variert! 

Hilsen klinisk ernæringsfysiolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Det du trenger å vite om vegetar- og veganmat

Tallerken med vegetarmat (colourbox.com)

Det er mange som ønsker å ha et vegetarisk eller vegansk kosthold, enten fordi det kan gi fordeler for kropp og helse, eller fordi de ikke ønsker å spise mat som kommer fra dyr.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit