Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble spyttet på, bør jeg anmelde det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

For litt siden ble jeg spyttet på av en helt ukjent mann på gaten. (Jeg har en norsk mor og en utenlandsk far, kan dermed se litt utenlandsk ut. ) Jeg var på tur til butikken, da det kom en mann gående mot min retning, først virket han helt normal. Fram til han så på meg (virket som det gjorde han aggressiv), og spyttet på meg. Deretter ropte han «hut deg hjem til landet ditt». Før jeg i det hele tatt rakk å tenke eller reager var han borte. Er dette noe jeg bør anmelde? Har problemer med å føle meg trygg når jeg skal ut av huset, lurer dermed også på om jeg bør få hjelp?

SVAR

Besvart 18.10.2019 15:16:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hva er rasisme?

Rasisme kan finnes i mange ulike former. I denne teksten prøver vi å forklare det.

 

Les mer
attach_file

Her er lovene som forbyr rasisme og diskriminering

Visste du at Norge har en egen rasismeparagraf? Og at vi også har vår egen diskrimineringslov, som skal sørge for at ingen behandles dårlig på grunn av sin etnisitet, hudfarge eller etniske opprinnelse.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle