Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil slutte med selvskading, hvor får jeg hjelp?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14. Driver med selskading, kutter meg og slikt. For og si det slik, er jeg avhengi av kuttingen, dere tenker vell "lol" eller " hva faen, det går jo ikke?" men jo det gjør det. Jeg vil slutte med kuttingen, vil ikke leve med alle merkene jeg har på hånden. Hva kan jeg gjøre for og slutte med det?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er kjempeflott at du ønsker å slutte å skade deg selv.Det er dessverre ikke uvanlig å bli avhengig av dette slik som du er blitt.Det beste er å ta kontakt med fastlegen din for henvisning til riktig behandling. Er du under 16 ør du snakke med foreldrene dine. De trenger å vite når du mottar behandling. Det er ofte bra å ha foreldre som støtte.

 

Hvis foreldrene dine ikke vet at du sliter med selvskading  kan det være lurt å få hjelp til å fortelle dem dette. Er det noen andre voksne du stoler på som kan hjelpe deg å snakke med dem? Lærer, helsesøster eller sosiallærer kan være gode ideer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. De kan hjelpe deg snakke med foreldrene dine.Det er også mulig for deg å ringe anonymt til flere hjelpetelefoner ; Røde kors hjelpetelefon: 800 33 321, Mentalhelses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefon: 815 33 300.

 

Det beste er at du kommer deg til BUP eller lignende så snart som mulig slik at du får hjelp, du fortjener det!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Innlegg
Tilbake til spørsmål og svar


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hvilken bok er Roald Dahls aller mest kjente?