Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli advokat?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 17 år som går første året på videregående. Jeg har lyst til å bli advokat, og lurer på om det er nødvendig med et høyt snitt for å komme inn på juss. Og hvordan blir man advokat? Må man være "lærling" først, etter å ha studert juss, for å kunne kalle seg advokat? Hvor mye kan man forvente å tjene når man jobber som advokat? Og hvilke forskjellige jobber har de? I tillegg lurer jeg på om jeg kan ta opp et fag ved å melde seg opp til eksamen høsten 2. året? Og vil den karakteren isåfall komme på førstegangs-vitnemålet? Håper på svar, takk på forhånd! PS. Jeg vil helst at dette innlegget ikke vises offentlig.

SVAR

Besvart 17.06.2019 12:13:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle