Hopp til hovedinnholdet

Går det an å bare slutte være trans?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Opplever ekstremt mye kjønnsdysfori (om hvordan kroppen min er oppbygd, samt hvordan folk "ser" og snakker til meg) og det ødelegger faktisk livet mitt. Puberteten ødela kroppen min med alle disse endringene jeg aldri ønsket, men jeg trodde at det bare var noe som kom til å gå over og at jeg eventuelt kom til å akseptere det og bli vant til det. Det har bare blitt verre, og jeg klarer ikke å håndtere det. Har bare snakket med en psykolog på VOP om det, og hun tror nok at jeg kommer til å få diagnosen "transseksualisme" hos Rikshospitalet, men jeg kan ikke og tør ikke å igangsette en slik prosess. Det tar for lang tid der, og jeg trenger å bli bra fort. Har uansett ikke lyst til å være trans. Det gjør bare livet vanskeligere og mer komplisert, siden det betyr at man må aktivt og bevisst velge å endre kroppen sin og endre hvem man faktisk er for folk flest. Jeg kan ikke ta det valget, fordi hva om jeg tar feil? Kan man fjerne kroppsdysfori for godt? Går det an å bare slutte å være trans?

SVAR

Besvart 21.11.2018 19:07:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er en sexolog?

Sexologer svarer på mange spørsmål på ung.no. De har også praksis rundt om i landet. Hvor kan du finne en, og hva kan de hjelpe deg med?

 

Les mer
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
account_circle