Hopp til hovedinnholdet

Født som gutt men føler seg som en jente, blir trakassert og mobbet.

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er født som en gutt men jeg personlig sett klassifiserer meg som jente. Mine foreldre har tatt med meg til en psykolog, og psykologen vurderte om at jeg skulle bli sendt til en institusjon for mine synspunkt og vinkler. Jeg er en gutt men jeg personlig føler jeg er en jente. Jeg ønsker å bli operert for å bli 100% jente, men er under aldersgrensen 18 år. Jeg selv har kledd meg ut som en jente og prøvd meg på andre gutter i klassen, men de har avvist meg og kalt meg masse dumme ting, jeg er kalt for homofil på flere plasser, og blir trakassert og mobbet hver eneste dag. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 12.12.2018 21:20
 

Svar
Hei

Det er utrolig vondt å høre at du blir trakassert hver eneste dag. 

Det er absolutt ikke greit at du blir mobbet og kalt stygge ting. Skolen din har faktisk plikt til å følge opplæringslova til å slå ned på dette. Der står det nemlig at alle elevar i grunnskolar og i videregåande skolar har rett til "eit godt fysisk og psykososialt miljø som fremjer helse, trivsel og læring". 

Dersom du ikke kan få være deg selv på din måte på skolen hvor du går, bryter skolen faktisk loven! Jeg vil derfor så raskt som mulig råde deg til å dele tankene dine med noen som kan støtte og hjelpe deg. Snakk med helsesøster eller sosiallærer så kan de hjelpe deg videre på veien.

Du kan også ta kontakt med Skeiv Ungdom og deres undervisningsopplegg som heter "Restart". De kan komme til skolen hvor du går, uansett hvor du bor hen i landet. De kan undervise de andre elevene om dette temaet, og fortelle om de rettighetene alle mennesker har til å få være seg selv på sin måte, uavhengig kjønn! Dette er et gratis tilbud.

Ut ifra det du skriver, vil jeg også anbefale deg å dele de tankene og følelsene som du kjenner på, med noen som har erfaring i å snakke om temaet kjønnsidentitet.

Det er dessverre ikke alle psykologer som vet om alle kjønnsvariasjoner enda, kanskje var det slik for den psykologen som du allerede har snakket med? Vil derfor anbefale deg å ta kontakt med Ichatten.no og Ungdomstelefonen for flere innspill. De har erfaring i å snakke om kjønnsidentitet. De kan også henvise deg videre til andre fagpersoner som bor i nærheten av deg når det kommer til den opplevelsen som du har. 

Ikke stå alene i dette, det fines hjelp å få! Legger også ved noen artikler som du kan se på.

Håper dette svaret ga mening, heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet