Hopp til hovedinnholdet

jeg føler meg som en gutt, men er en jente, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg tror jeg er trans jeg føler meg veldig som en gutt men er født jente, jeg har en gutte kjæreste men jeg tør ikke si at jeg føler meg som en gutt å når vi har gym så har jeg skulka de gangene vi har svømming, jeg vil binde bryste mit å veit ikke hva jeg skal gjøre når jeg bader vær så snill å svar meg. Takk

Besvart 03.03.2019 22:43
 

Svar
Hei jente 14,

Så fint at du tar kontakt med noen når noe er vanskelig, det er modig gjort av deg. 
Det høres ut som du burde få noen å snakke med om dette, fordi det ser ut som det påvirker livskvaliteten din. Du er kjempe modig, og jeg tror det er veldig lurt å finne noen som har kjent på det samme som deg å snakke med, for det finnes. 

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt. Du har også lov til å ikke ville definere deg, du er jo bare deg selv og det er faktisk godt nok. Du skal ikke trenge å definere deg for andre, så hvis du selv føler behov for dette vil det nok være nyttig å snakke med noen om det.

Du skriver at du føler deg trans, det kan være fint å lese litt om dette også, det kan du gjøre her  og her, og evt ta kontakt med disse fine menneskene

www.hbrs.no/

Du kan også ta kontakt med disse hvis du trenger noen å snakke med:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Lykke til.

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet