Hopp til hovedinnholdet

jeg vet ikke om jeg er forvirret eller skeiv, hvem kan jeg snakke med?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en helt vanlig stereotyp jente som lett får venner og er super guttegal! Men nå i det siste så har jeg begynt å få litt følelser for en jente i klassen min.. jeg er ikke tiltrukket av jentekropper egentlig, men jeg hun har så bra personlighet, og jeg føler meg så bra med henne! Det rare med dette er at jeg føler for meg selv at dette er like normalt som at jeg skulle fått følelser for en gutt.. jeg har aldri kysset eller gjort noe med hverken en gutt eller jente, men jeg var 100% sikker på at jeg er hetro, og det er jeg egentlig enda, lurer egentlig på om dette bare er en forvirring for jeg vet jo at jeg liker gutter, det er liksom bare personligheten hennes jeg føler meg tiltrukket av, og utseenet hennes liksom ikke jenter sjenerelt.. jeg vil helst ikke snakke med venninnene mine om det for tror de kommer til å behandle meg anderledels etterpå.. takk på forrhånd

Besvart 03.03.2019 22:57
 

Svar
Hei jente 16.

Takk for spørsmål. Skjønner at du blir forvirret, det er du ikke alene om.

I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er og finne ut hva man føler og for hvem. Noen tiltrekkes av personer av samme kjønn, mens andre kan oppleve disse følelsene i møte med personer av et annet kjønn. Mange tiltrekkes også av flere kjønn. Andre igjen tiltrekkes ikke av noen. Her finnes det ingen fasit.

Det finnes mange måter å definere seg på, les litt om det her: FRI-begreper, så blir det kanskje lettere for deg å sortere litt. Du har også lov til å ikke ville definere deg, du er jo bare deg selv og det er faktisk godt nok. Du skal ikke trenge å definere deg for andre, men hvis du selv føler behov for dette vil det nok være nyttig å snakke med noen om det.

Skjønner at det er vanskelig å snakke med venner om det og at du er redd for at de skal se på deg på en annen måte etter det, men det kan jo hende de blir glad for at du åpner opp til dem, at du har tillit til dem. Det ville vel du satt pris på også?

Hvis du føler det er helt umulig, så vil jeg tipse deg om å snakke med noen andre du stoler på, noen i familien, noen på skolen, helsesøster kanskje?

Ellers kan jeg tipse deg om å kontakte noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

 

Lykke til

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.

SNAPCHAT:

Chat med oss om det du måtte ha på hjertet på Snapchat :

Snapchat: yhelseutvalget 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet