Hopp til hovedinnholdet

Privat hormonbehandling for transgutt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en transgutt på 15, og er i kontakt med ABUP om mulig henvisning til Rikshospitalet. Jeg har vært sikker på identiteten som transgutt i nesten ett år, og mange av vennene mine kanner meg ved "guttenavnet" mitt og 'han'-pronomen. Familien min, derimot, er ikke så veldig komfortable med å bytte navn enda. Jeg har hatt et sterkt ønske om hormonbehandling veldig lenge, og jeg er nesten helt sikker på at jeg ikke kommer til å klare ventetiden på Riksen. Jeg har hatt mye problemer med depresjon de siste tre årene, som et biprodukt av sterk underliggende kjønnsdysfori, som har blitt bedre etter at jeg fant ut av identiteten min. Det er nesten umulig å tenke på at jeg må vente, så lurer på hvordan man går frem til ulike behandlinger privat, og ulike steder jeg evt. kunne fått privat behandling. Jeg lurer også på om man trenger foreldres samtykke for å starte testosteron når man er over 16 år, ettersom man teknisk sett er helsemyndig da, evt. at jeg betaler privat behandling selv.

SVAR

Besvart 26.04.2019 22:41:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Hva er en sexolog?

Sexologer svarer på mange spørsmål på ung.no. De har også praksis rundt om i landet. Lurer du på hva en sexolog er, hvor du kan finne en og hva de kan svare på?

 

Les mer
account_circle