Hopp til hovedinnholdet

Har jeg utovertiss, og er det normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg så på Snapchat at det var mange jenter med utovertiss istede for innover. Er litt redd jeg har utovertiss og lurer på om det er unormalt? Og kan man fortsatt ha sex osv?

Besvart 13.05.2019 12:12
 

Svar
Hei!

Jeg er litt usikker på hva du mener med utovertiss. Som regel vil man bruke ordet "utovertiss" om gutters penis. Det er ikke normalt at jenter har penis. Hvis du så dette på Snapchat kan det for eksempel være gutter som ønsker å være jenter eller gutter som kler seg ut som jenter.

Kanskje mener du noe annet med "utovertiss"? Kanskje mener du at det ser ut som utovertiss dersom man ser de indre kjønnsleppene utenfor de ytre kjønnsleppene? Det er i så fall normalt!

Jenters underliv ser forskjellig ut fra jente til jente. Det finnes ikke et underliv som er "perfekt" og det meste er normalt! Så lenge du ikke har en penis er ditt underliv normalt.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Det kan være fint for deg å snakke litt med en voksen om hvordan jenter ser ut i underlivet. Kanskje kan helsesykepleier vise deg bilder av ulike underliv slik at du kan se hvor forskjellig man ser ut.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Noen har kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet