Hopp til hovedinnholdet

Usikker på kjønnsidentiteten sin.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 17 år som lurer på min kjønns identitet. Jeg er hovedsakelig interessert i jenter, men er lit usikker på hva jeg er. Jeg er lit feminin og noen får inntrykk at jeg er homo. Da svarer jeg alltids nei, selv om jeg ikke er sikker. Det hadde ikke vert helt feil å være skammens med en gutt heller. Hjelp.

Besvart 14.05.2019 23:16
 

Svar
Hei

Kjønnsidentiteten vår er en viktig del av hvem vi er. Men det er ikke alltid så lett å beskrive akkurat hvordan denne kjennes ut i kroppen, den bare "er der". Likevel er det noen slik som du selv beskriver, som er usikker på det kjønnet som de fikk tildelt ved fødsel.

Hvis det er slik at du er usikker på om betegnelsen gutt egentlig passer for deg, vil jeg anbefale deg å snakke med noen som kan hjelpe deg i denne utforskingen. Her kan du kontakte en sexologisk rådgiver eller en helsesykepleier.

Hvem du forelsker deg i og tiltrekkes seksuelt (din seksuelle identitet), påvirker ikke din kjønnsidentitet. Hvilke(t) kjønn du foretrekker er derfor uavhengig hvilket kjønn du opplever å være.

For mere kunnskap om dette vil jeg anbefale deg å lese nettbrosjyren "mannen, kvinnen og meg" skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI

Prøv og ikke stress med det at du ikke er 100% sikker akkurat nå. Jeg tenker at du vil finne mere ut av hva som er riktig for deg etterhvert som du får mere livserfaring og blir bedre kjent med deg selv. 

Ikke stå alene i dette, snakk med noen som kan hjelpe deg videre i prosessen! Her kan ichatten.no være fin å kontakte.

Legger ved noen artikler som du også kan se på.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til videre!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet