Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor liker han å bruke jenteklær når han er gutt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 17 år, og i det siste har jeg vært mye på kjøpesenteret med moren min, og hun har sagt at jeg må få meg noen nye klær. Greit nok det, men når vi går til en klesbutikk så har jeg mer lyst til å se på jente klær enn gutte klær. For litt siden var det et tilfelle hvor vi skulle kjøpe nye bukser, da hadde jeg egentlig mest lyst på en high waist bukse, eller en boot cut bukse. Jeg har ikke sagt dette til moren min. Det var også et tilfelle hvor jeg skulle kjøpe en ny badebukse, da ville jeg også se på en bikini overdel som passet med badebuksen. Hvorfor er det slik, jeg er jo ikke jente? Hva er jeg egentlig? Jeg skjønner egentlig ingenting og hva skal jeg gjøre?

Besvart 12.06.2019 23:14
 

Svar
Hei

Du kan jo kle deg på akkurat den måten som du selv ønsker, uansett om du definerer deg som jente, gutt eller ingen av delene.

Det er jo bare normene i samfunnet vårt som har bestemt at gutter og jenter skal se forskjellig ut, dette står jo ikke nedfelt i noen lover eller noe.

Siden det kan oppleves litt krevende å bryte disse kjønnsnormene i samfunnet, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med andre som liker det samme! Her kan du finne gode allierte i Skeiv Ungdom.

Du kan også lese nettbrosjyren som heter "mannen, kvinnen og meg" for å få litt mere trygghet i at det er helt naturlig at du kan uttrykke kjønn på akkurat den måten som du selv liker best. Dette er jo ikke noe som noen andre kan bestemme over, selv om man noen ganger kan få inntrykk av akkurat dette.

Snakk med hjelpere som kan støtte deg i å være deg selv. Her kan du kontakte ichatten.no. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet