Hopp til hovedinnholdet

Født jente men føler seg som gutt.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er født jente, men føler meg som gutt. Jeg har prøvd å komme ut til mamma og pappa, men mamma klikket fullstendig og sa at jeg var født jente og skulle for alltid være en jente. Pappa trodde bare jeg ville gjøre flere "gutteting". Hjelp værsåsnill!!!!

Besvart 22.09.2019 00:30
 

Svar
Hei

Så godt å høre at du står opp for deg selv og prøver å ta plass som den du føler deg som! Samtidig er det trist å høre at foreldrene ikke møter deg med forståelse og aksept!

Fordi noen foreldre mangler kunnskap om det du opplever, kan du få slike tilbakemeldinger som du beskriver her i dette innlegget. Ofte kommer slike tilbakemeldinger fordi de ikke vet hva dette handler om. Vi mennesker er jo skrudd sammen på en slik måte at det vi mangler kunnskap om, kan oppleves som veldig "rart" i starten. 

Dersom foreldrene dine ikke aksepterer deg som den du er, kan et råd fra meg være å gi de mere kunnskap. Her kan du oppmuntre de til å lese "mannen, kvinnen og meg" som er skrevet av Skeiv Ungdom i samarbeid med Foreningen FRI.  

Ikke stå alene i dette, snakk med noen som har erfaring på området. Vil anbefale deg å ta kontakt med en sexologisk rådgiver i nærheten av hvor du bor, eller en helsesykepleier. Vedkommende kan støtte deg samt hjelpe deg med hva du kan si.

Du kan også kontakte ichatten.no for flere innspill. Her svarer transkompetent helsepersonell både voksne og barn. Kanskje kan du også be foreldrene dine om å ta kontakt med chatten dersom de lurer på noe som du ikke kan svare på? 

Håper dette svaret var til hjelp for deg, legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet