Hopp til hovedinnholdet

Finne en kjærest på sin egen alder!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Kan det være at man ikke er homofil dersom man ikke finner tanken på eldre menn "forlokkende" og tiltrekkende? (Menn over 50, med rynker, går sakte, mangler tenner osv) Dersom man ikke finner noen slike menn tiltrekkende kan det altså være at man ikke er homofil? Altså jeg vet ikke - vi har jo fått et utseende vårt (biologisk sett) nettop for å være tiltrekkende og for å gjøre det lettere å "parre" oss? Så det må jo være naturlig at man finner unge på sin alder og oppover mer tiltrekkende?(Altså de mellom 17-40?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis man finner en på sin alder er sjansen større for at man har mer til felles og at det ikke blir ubalanse i maktforholdet. Det viktigste prinsippet for et godt forhold er altså at det er frivillig og likeverdig. Det viktigste prinsippet for alle seksuelle aktiviteter er at det er samtykke og frivillig. Det finnes ingen fasit på hvordan en tiltrekkende person ser ut. Det som er tiltrekkende for deg trenger ikke være tiltrekkende for andre. I dag er seksualiteten løsrevet forplantningen. Par parer seg ikke først og fremst for å bli gravide. De gjør det for å nyte hverandre. Hvilket kjønn og hvilket utseende man tiltrekkes av er individuelt. 

Hilsen lærern og sexologen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet