Hopp til hovedinnholdet

Har vært utrolig selvopptatt i det siste. Har ingen venner.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år, og jeg har et stort problem. Nå i det siste har jeg vært utrolig selvopptatt, og det begynner å plage meg. Jeg tror at jeg er kjendis og at alle liker meg, men jeg har egentlig ingen venner.... De i klassen min er så annerledes, og de roter seg opp i problemer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kanskje du må prøve å finne ut av hvorfor du har vært så selvopptatt i det siste? Deretter må du prøve å gjøre om dette til noe positivt. Er det noe du for eksempel har vært ekstra god på i det siste som har gjort deg litt selvopptatt? Da kan du heller bruke dette til å hjelpe andre. Prøv altså å være litt obs på dette, og prøv å fokusere på andre i tillegg til deg selv. Et tips kan være å prøve å være så hjelpsom som mulig ovenfor andre. Dette hjelper deg til å slutte å fokusere så mye på deg selv.

Likevel er det viktig å ha tro på seg selv, det handler bare om å ikke bare fokusere på seg selv av den grunn. Det er bra at du tenker at folk liker deg, dette kan hjelpe deg til å tørre å ta kontakt med folk du ønsker å bli kjent med. Tenker du selv at du er en bra jente, er det lettere for deg å tenke at andre tenker det samme. Prøv altså å ta kontakt med noen du synes virker hyggelige. Dersom du ikke passer helt sammen med de i klassen din, så er det ingenting i veien for å ta kontakt med mennesker i andre klasser. Dersom du faktisk ikke trives i klassen din er det også en mulighet å bytte klasse. Jeg synes du skal ta kontakt med helsesøster på skolen din og diskutere problemet. 

Lykke til! Les gjerne også artiklene jeg legger ved.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet