Hopp til hovedinnholdet

Liker å bruke jenteklær, kan han være homofil?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg liker og bruke jente klær alt jenter bruker tights, veldig stramme bukser, topper ja og alt sånn jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dt jeg elsker dt bare, jeg liker og vise at jeg bruker dt men ikke til folk jeg kjenner har dt noe om og være homofil og gjør? Også det er en aen ting jeg liner og tisse på meg, liksom kjenne varmen og jeg liker og vise at jeg har tisset på meg til folk men ikkje de jeg kjenner kan dere hjelpe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år

Om du liker å bruke "jenteklær" eller stramme tights, betyr ikke at du er homofil. Hvilke klær du liker å bruke har ikke noe med hvilken seksuell identitet du har.

De klærne vi liker å bruke kan signalisere ulike ting. Likevel handler det oftest om at vi bruker de klærne vi faktisk synes de er fine! Hva som oppleves fint, er jo forskjellig fra menneske til menneske. Dette er uavhengig både seksualitet og kjønn. 

Noen liker derimot å kle seg i bestemte klær for å få en spesiell oppmerksomhet. Du skriver at du elsker å bruke veldig trange bukser. Handler dette om at du blir kåt av det, eller er det andre følelser inne i bildet?

Du skriver også at du liker å tisse på deg slik at fremmede ser det, hadde vært fint å vite litt mer om hva du legger i dette?

Legger ved en artikkel du kan se nærmere på som handler om transvestisme, håper den kan forklare nærmere noe av det du lurer på.

Vil også anbefale deg å snakke med helsesøster om de spørsmålene du har. Hun har god erfaring med å snakke med ungdom rundt disse temaene.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. 

Lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet