Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 16 år som elsker å bruke dameklær.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 16 år som elsker å bruke dameklær, alt fra undertøy til kjoler, skjørt og bluse, bikini og sånne ting. På natta pleier jeg å sove i bh og g-streng. Jeg har mine egne g-strenger og bh-er. Jeg elsker å bruke det, da føler jeg meg mer som en jente. Jeg bruker bh og g-streng under klærne mine til skolen. I gymmen pleier jeg å bruke sports bh og de korte tettsittende shortsene også. Pleier å vente til alle andre har gått før jeg skifter. Jeg elsker å bruke det. Når det er svømming pleier jeg å ta på en bikinitruse under shortsen, pleier også å dusje med bikini. Drar ofte på byen utkledd som en jente, en gang trodde en gutt st jeg var en ordentlig jente og ville ha med meg hjem. Jeg elsker å være jente er det hele tiden når ingen er hjemme. Mamma og pappa vet ikke at jeg elsker å være jente og bruke sminke osv. Jeg er så heldig at jeg har liten tiss også så pleier å bruke bind under noen av trusene mine, vil være jente. Bruker også de korte shortsene om sommeren.greit?

Besvart 16.05.2019 00:39
 

Svar
Hei

Så fint å høre at du liker å gå klær som samfunnet vårt har "bestemt" skal være "jenteklær". Du kan jo kle deg på akkurat den måten som du selv ønsker, uansett om du definerer deg som jente, gutt eller ingen av delene.

Det er jo bare normene i samfunnet vårt som har bestemt at gutter og jenter skal være på forskjellige måter, dette står jo ikke nedfelt i noen lover!

Fortsett med å bruke de klærne som du har lyst til å bruke, samt være på den måten som kjennes riktig ut for deg! 

Siden det likevel kan oppleves litt krevende å bryte disse kjønnsnormene i samfunnet, kan du jo ta kontakt med andre som liker det samme! Her kan du finne gode allierte i Skeiv Ungdom.

Du kan også lese nettbrosjyren som heter "mannen, kvinnen og meg" for å få litt mere trygghet i at det er helt naturlig at du kan uttrykke kjønn på akkurat den måten som du selv gjør. Dette er jo ikke noe som noen andre kan bestemme over, selv om man noen ganger kan få inntrykk av akkurat dette.

Snakk med hjelpere som kan støtte deg i å være deg selv. Her kan du kontakte  en helsesykepleier, sexologisk rådgiver eller ichatten.no. Legger ved noen artikler som du kan se på.

Håper svaret var til hjelp for deg, ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet