Hopp til hovedinnholdet

Er redd for å snakke om følelser knyttet til kjønn.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

For over ett år siden prøvde jeg å snakke til legen min om min kjønnsidentitet og opplevelse av kjønn. Selv om jeg på den tiden ikke skjønte helt hva jeg opplevde prøvde jeg å forklare at jeg syntes det med å finne ut din egen kjønnsidentitet var vanskelig og at jeg ikke sterkt følte meg som en jente. Jeg forklare også litt om hvordan jeg opplevde mye ubehag og dårlige følelser knyttet til brystene mine, og at jeg kunne ønske de var mindre eller nesten ikke syntes. Men legen min sa bare at dette ikke hadde noe med hverken min fysiske eller psykiske helse. Hun sa ikke noe mer om det. Etter det har jeg ikke turt å snakke noe mer om det til henne. Men nå føler jeg mye mer dysphoria og opplever det ekstremt ubehagelig å bli oppfattet som en jente. Jeg føler at jeg trenger å snakke om det, men jeg er redd. Hva skal jeg gjøre??

SVAR

Besvart 29.05.2019 22:36:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Hva er en sexolog?

Sexologer svarer på mange spørsmål på ung.no. De har også praksis rundt om i landet. Lurer du på hva en sexolog er, hvor du kan finne en og hva de kan svare på?

 

Les mer
account_circle