Hopp til hovedinnholdet

Føler seg født i feil kropp.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg føler meg veldig trist. Alt starta med at jeg er født i feil kropp og ingen i familien tror meg. De tror det er en fase. Så jeg ble født som en jente men er gutt! Og dette gjør meg veldig trist som jeg begynte og røyke og kutte meg selv. Og jeg har egentilg lust til og bare avslutte alt. Har hatt selvmords tanker mange ganger og jeg føler at ingen liker meg og at jeg er en skam. Så fant mamma røyken min og tok den vekk som gjorde meg bare tristere og vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun fant også kuttene mine og tvang meg til og slutte. Hun starta og kjekke armene mine hver dag. Og som gjorde at jeg fikk lyst til og bare avslutte alt og jeg er tristere enn jeg noen gang har vært jeg trenger hjelp og vet ikke hva jeg skal gjøre har bare lyst til og dø og føler at livet mitt ikke er noe. Bare vokse opp, få barn, jobbe, bli gammel og dø. Føler at det ikke er noe vits. Jeg hater alt. Har ingen venner heller. Jeg stoler heller ikke på lærerene. hva skal jeg gjøre? Jeg trenger hjelp

Besvart 06.07.2019 19:30
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt, det finnes heldigvis mange måter å justere kroppen på slik at den blir bedre å bo i!

Det å oppleve at det kjønnet man fikk tildelt ved fødselen, ikke stemmer overens med det kjønnet man føler seg som, oppleves nemlig for mange som veldig problematisk. Selv om dette er endel av det menneskelige mangfold, ønsker noen å få hjelp til å justere kroppen slik at den i større grad passer med  det kjønnet man opplever å ha.

Siden du ikke er alene om å kjenne på dette, har vi laget en egen artikkel om  temaet her inne på Ung. no som jeg legger ved. Håper denne kan gi deg de rådene du har behov for. Hvis ikke ta kontakt igjen!

Snakk med noen om det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Det er det beste rådet jeg kan gi deg. Snakk med helsesykepleier på skolen der du går eller ved nærmeste helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor. Vis gjerne helsesykepleier det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet