Hopp til hovedinnholdet

Det henger noe ned fra kjønnsleppen som er plagsomt, hva kan det være?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det henger noe fra tissen, ikke hoved vaginaen men fra kjønnsleppa. Jeg vet ikke hva det er men den er plagsomt. Den er ikke så stor men før var den mindere. Nå skal jeg fortelle hvordan jeg tror at fikk den. Jeg gikk i 3. Klasse da og engang lå og sov hjemme også kjente jeg at tissen klør så jwl så jeg klødde meg selv der nede. Og etter noen dager så så jeg at d var noe som hang fra kjønnsleppa, noe kjøtt aktig. Jeg er redd for at den stopper meg fra noe som helst. Og jeg vil vite hva det er og jeg vil ikke til lege

Besvart 14.08.2019 22:14
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg forstår at du lurer på hva som henger ned fra kjønnsleppene, men det er dessverre litt vanskelig å svare deg sikkert på hva det kan være ut fra det du skriver. Jeg tror ikke du kan ha klødd deg så mye at det har løsnet et kjøttstykke fra kjønnsleppene.

Men det er normalt om de indre kjønnsleppene henger ned fra de ytre. Det er også normalt om den ene indre kjønnsleppen er større enn den andre og vises bedre. Det du beskriver kan med andre ord være helt normalt, men hvis det er noe som plager deg må du nesten undersøkes for å få et svar. 

Du sier at du ikke vil til lege, men hvis du skal få noe hjelp med å vurdere hva dette er, bør du få noen til å se på det. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom hvis det føles greiere. Du kan også se på bilder av vaginaer på nett og sammenligne med deg selv. Jenters underliv ser ulike ut og det er store variasjoner innenfor det helt normale. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet