Hopp til hovedinnholdet

Trenger råd knyttet til hvordan hun skal komme ut som seg selv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er MtF-kvinne, og trenger noen råd i forhold til å komme ut. Ulike familiesituasjoner som sykdom, og enda verre: dødsfall for to av mine 5 søsken, har ført til at jeg har båret på disse vonde tankene for meg selv i mer enn 10 år nå. Familiene har jo egentlig hatt nok og stri med ellers, men jeg kjenner nå at det begynner å bli vel tøft. Tanker om selvmord og at ''de andre har det klart bedre uten meg'' er noe jeg plages med hver uke. Altså, jeg har selvmordstanker ukentlig- men jeg har ALDRI prøvd å begå selvmord. Kanskje er jeg på en måte for rasjonell til det. Uansett: Jeg er redd for folks reaksjon, og særlig redd for å skuffe mine nærmeste. Samtidig er jeg redd for å snakke med legen om dette og å få henvisning til psykologen. Så: 1. Hvordan kan jeg/bør jeg gå frem med mine nærmeste? Hvor bør jeg begynne? 2. Hva skal jeg si til legen for å få henvisning til psykologen? Må jeg utlevere alle mine følelser for å bli sendt til psykolog? Håper dere kan hjelpe meg på veien.

SVAR

Besvart 14.10.2019 22:35:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle