Hopp til hovedinnholdet

Passer ikke inn i kjønnskategorien tildelt ved fødsel, finnes det hjelp?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har lenge slitt med vanskelige tanker og følelser rundt kjønn. Jeg sliter med å føle meg hjemme i kjønnskategorien jeg ble tildelt ved fødselen, men føler ikke jeg passer inn i det "motsatte" heller, iallefall ikke som jeg føler meg nå. Jeg har opplevd at å tenke på meg selv som ikke-binær og få brukt nøytrale pronomen om meg selv hjelper, men jeg er ikke akkurat særlig åpen om det med mer enn nære venner og noen folk online. Men dessverre føler jeg voksende ubehag ved å bli sett på og kalt noe som har med kjønnet jeg ble tildelt på fødselen. Men jeg er usikker på om det er noe vits i å prøve å komme ut og prøve å konakte helsepersonnel, da jeg ikke har kunnet finne noe om det faktisk er mulig å få hjelp eller støtte når man ikke føler seg som hverken kvinne eller mann. Derfor føler jeg det er en litt umulig situasjon, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Finnes det i det hele tatt en mulighet for at jeg kan få hjelp?

SVAR

Besvart 26.04.2020 15:42:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle