Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om smitte av SOI/kjønnssykdommer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Hvordan er det med smitte av SOI ved oralsex? Et teoretisk spørsmål. Scenarioet vil være to personer fra ulikt kjønn i et fast forhold. Ikke slikkelapp. Oralsex. Er det mulig å utvikle en seksuell infeksjon ved oralsex hvis begge parter er testet, og bekreftet, ikke å ha en seksuelt overførbar infeksjon fra før? Altså at infeksjonen ikke dannes fra smitte, men fra handlignen i seg selv. Og hvis ingen har hatt en partner eller sex før, anbefales det å testes uansett for SOI før oralsex?

SVAR

Besvart 20.06.2018 00:07:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fakta om klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

 

Les mer
account_circle