Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om kjønnssykdommer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg bare er litt nyskjerrig på når det gjelder kjønnssykdommer. Jeg vet at klamydia er den mest normale kjønnssykdommen, spesielt hos ungdommer. Men hvorfor blir vi bare sjekker for klamydia når vi har hatt ubeskyttet sex? Jeg har tatt test før og blir da stilt spørsmål om jeg har hatt sex med en som har hatt sex med menn og om de er utforbi Norden og slikt, for da bør du sjekke deg for andre sykdommer. Men f.eks. Herpes, jeg leste at det kan ta år før du får utbrudd og merker symptomer, er det sant? Hvis det er slik hvorfor blir vi ikke sjekket for dette også? Jeg skal snart sjekke meg for klamydia, og har ingen plager som ligner herpes, men ble bare litt nyskjerrig på hvorfor en ikke blir sjekket for dette oftere

SVAR

Besvart 07.01.2020 14:05:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg ha en kjønnssykdom?

Har du hatt ubeskyttet sex? Klør eller svir det i underlivet? Her finner du oversikt over de ulike kjønnssykdommene (soi) som kan smitte ved sex.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle