Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har herpes i underlivet, kan jeg ha smittet meg selv fra munnen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har fått noen hvite blemmer i underlivet som ligner veldig på herpes. Snakket med lege over telefon og hun mente at symptomene mine hørtes veldig ut som herpes. Men jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan ha fått det - har vært sammen med kjæresten min i 2 år og verken jeg eller han har noengang hatt sex med noen andre (han har aldri hatt utbrudd). Har vært inne på tanken om at jeg kan ha smittet meg selv fra munnen, siden jeg ofte har hvite blemmer der. Men på nettet står det at slike heter after og ikke må forveksles med herpessår. Hadde forøvrig mye herpes-lignende munnsår da jeg var 8-10 år. Det er den eneste forklaringen jeg kan komme på. Kan viruset finnes i kroppen så lenge uten at det kommer utbrudd? Eller er det sannsynligvis ikke herpes jeg har?

SVAR

Besvart 12.04.2020 11:10:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

 

Les mer
attach_file

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle